F.A.Q.

Hieronder vindt u enkele vaak gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op middels het formulier onderaan de pagina. We zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

    Wat is de huurprijs?

Voor de gewone woningen (dus niet de wat grotere hoekwoningen) bedraagt de kale huurprijs eind 2016 voor nieuwe bewoners rond de € 600.= per maand en daarbij komt gemiddeld € 100 per maand voor servicekosten (tuinonderhoud, kosten portier, collectieve verwarming, buitenverlichting, gas en water). Daarnaast zijn er per woning kosten voor elektriciteit.

Het College van Regenten heeft een huurbeleid voor de komende jaren  vastgesteld. Dat is ook op deze website gepubliceerd (zie: pagina wonen in het Hof)

   Zijn huisdieren toegestaan?

Overeenkomstig de Huisregels zijn honden en katten niet toegestaan. Voor overige huisdieren kan toestemming worden gevraagd.

   Hoe lang is de wachttijd?

Deze kan oplopen tot enkele jaren, afhankelijk van verloop en belangstelling. Soms gaat het echter snel.

   Kan het hof bezichtigd worden?

Ja, het hof is publiek toegankelijk en dagelijks geopend voor het publiek tussen 08.00 uur en 18.00 uur.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

In de hal van het Poortgebouw mag iedere huurder 1 fiets stallen voor eigen risico.

Hoe worden de hofjeswoningen verwarmd?

De woningen 1 t/m 28 zijn aangesloten op een collectief blokverwarmingssysteem met individuele meters op de radiatoren. Ook het warm tapwater wordt door de centrale stookinstallatie verzorgd. Voor elektrische verlichting dient de bewoner een leveringscontract met een energieleverancier af te sluiten. Ook kan de huurder een individueel gascontract afsluiten voor koken op gas. Dit laatste geldt inmiddels alleen voor de woningen die nog niet zijn verduurzaamd. Bij verduurzaamde woningen wordt het kookgas afgesloten.

Is het Hof toegankelijk voor mindervaliden?

Vanwege de buitentrap is het Hof moeilijk toegankelijk voor rolstoelen. Dit geldt ook voor de Regentenkamer die zich op de verdieping van het poortgebouw bevindt.

Mag de huurder iets veranderen aan het interieur van de hofjeswoning?

In principe niet. Voor iedere wijziging moet vooraf schriftelijk toestemming worden gevraagd. Voor het binnenschilderwerk moeten de kleuren van de zgn. monumentale kleurenkaart worden gevolgd.

Mag ik de hofjeswoningen onderverhuren of airbnb?

In principe niet. Voor zeer tijdelijke onderverhuur is vooraf schriftelijke toestemming vereist. Airbnb mag nooit.

Zijn logé’s in de hofjeswoning toegestaan?

De hofjeswoningen zijn bestemd voor éénpersoons huishoudens. Een logé gedurende korte tijd (enkele nachten per maand) is toegestaan.

Stuur uw vraag in