Trouwlocatie

De historische Regentenkamer van het Meermanshof – of ook Hof Meermansburg – is één van de officiële trouwlocaties van de gemeente Leiden.

Het Meermanshof is een Rijksmonument gelegen aan het water van de Oude Vest in het centrum van Leiden. Om een afspraak te maken om hier te kunnen trouwen kunt u per e-mail contact opnemen met de regent-rentmeester van het Hof, de heer Frits van Oosten.

De Regentenkamer is gesitueerd in het Poortgebouw van het Hof, een historische plek, door de vermaarde architect Jacob Roman gebouwd in 1680. Deze Regentenkamer wordt al meer dan 340 jaar gebruikt door het bestuur – het College van Regenten – van het Meermanshof om daar te beraadslagen over het beheer van het hof en de verhuur van de woningen. Het Meermanshof is met 30 woningen het grootste hof van Leiden. Nog steeds worden de woningen verhuurd in de sociale sector voor alleenstaanden met een smalle beurs.

Om in deze monumentale omgeving de officiële plechtigheid voor het aangaan van een zo belangrijke wettelijke verbintenis als een huwelijk te doen plaats vinden geldt het volgende:

• Er is plaats voor maximaal 40 bezoekers,
• De tuin van het hof kan – in overleg –  gebruikt worden voor foto-sessies,
• Het Meermanshof ligt aan het water van de Oude Vest; aankomst per boot is aan te bevelen, er zijn geen parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar.
• Er is geen uitgebreide horeca-service mogelijk in de Regentenkamer; er kan wel worden gezorgd voor koffie of thee á € 2,50 p.p.
• De Regentenkamer is uitsluitend per trap bereikbaar, er is geen lift.
• Het strooien van rijst of confetti is niet toegestaan, ook vuurwerk is verboden.
• Er kan muziek worden gemaakt met maximaal drie of vier musici, ook mechanische muziek is toegestaan mits met een beperkt geluidsniveau.
• Er is een beamer met scherm aanwezig

De kosten bedragen € 500,– per dagdeel, uiterlijk één week vooraf te betalen door middel van overmaking naar de bankrekening van de stichting Hof Meermansburg. Nadere details worden geregeld in overleg.