concerten

Beste bezoekers van deze site,

We hebben het zo lang mogelijk voor ons uit geschoven. De hoop op een snel meester worden van de Corona-crisis lieten we niet meteen los. Maar na een half jaar is de realiteit dat we voorlopig nog niet van deze pandemie af zijn.

Ook al roepen autoritaire regeringsleiders – Poetin, Erdogan, Trump, Bolsonaro – luid en duidelijk dat Corona eigenlijk geen probleem is en dat ze bovendien binnenkort een vaccin en een geneesmiddel hebben, het College van Regenten van het Hof gelooft dat niet. Wij houden ons toch maar aan de feiten en de – tastenderwijs – toenemende kennis over deze gezondheidsbedreiging.

Dat betekent dat we de samenwerking met Geelvinck musea en de Leidse Hofjesconcerten voor concerten in de Regentenkamer, die we begin dit jaar hebben afgesproken voorlopig in de ijskast hebben moeten plaatsen.
Niet voor eeuwig. We blijven vertrouwen in de wetenschappers hebben die hard werken aan een oplossing. Maar tot medio volgend jaar vinden er in elk geval geen concerten bij ons plaats.

Het is voor de podiumkunsten een zeer moeilijke tijd. Uitvoerend musici hebben bijna al hun geplande concerten moeten afgelasten. Mondjesmaat vinden nu in de grotere concertzalen weer de eerste uitvoeringen plaats. Met veel minder dan de helft van het normale publiek per uitvoering. Financieel kan dat natuurlijk niet uit.
Maar het is fantastisch dat dit – ook in de Leidse Stadsgehoorzaal – toch weer gebeurt. Ga daar vooral ook heen!
– Muziek verdient het om uitgevoerd te worden!
– Musici verdienen het om gehoord te worden!
– U verdient het om te genieten van die muziek!

Wij hopen dat over een jaar de plannen voor de Regentenkamer alsnog kunnen worden verwezenlijkt.