concerten in de Regentenkamer

De Corona crisis heeft in 2020 en 2o21 flink roet in het eten gegooid van alle podiumkunsten. Dat geldt ook voor de Hofjesconcerten. Nu de maatregelen die er hebben gegolden om de effecten van het virus in de beheersing te krijgen zijn verdwenen, ontstond er ook weer enige ruimte om de draad van deze concerten weer op te nemen. Vooralsnog beperkt zich dit tot het – als van ouds – meewerken aan de jaarlijkse Hofjesconcerten.
Het laatste nieuws is overigens dat dat de Stichting Cum Laude – sedert lang verantwoordelijk voor de Hofjesconcerten – besloten heeft tot een culturele verbreding. Dat leidt ook tot een naamsverandering: Leidse Hofjes Festival, zie ook het nieuwsbericht hierover.

Op 9 september 2021 werd er in de regentenkamer een voorproefje gegeven. Hierbij enkele foto’s daarvan:

          

 

 

Tijdens de Hofjesconcerten zelf speelden op zaterdag 18 september 2021 pianiste Andrea Vasi en trombonist Sebastiaan Kemner  in de Regentenkamer van het Hof.  In een veelzijdig programma brachten zij enkele stukken ten gehore. Onder meer  miniaturen van Jurriaan Andriessen. en een prachtige ballade van Theo Verbey