Proefwoning energietransitie opgeleverd

Vlak voor de kerst is de eerste proefwoning door de firma Ouwehand Bouwbedrijf opgeleverd. Zaterdag 15 december konden bewoners van het Hof al een kijkje nemen in deze woning die nu is voorzien van gevelisolatie, dakisolatie en is afgekoppeld van het gas.

De ervaring bij de aanpak van deze proefwoning heeft al de nodige informatie voor het verdere proces opgeleverd. Te noemen zijn:
– nieuwe radiator in de woonkamer (betere warmteverdeling)
– de aangebrachte balansventilatie uitrusten met een vochtsensor
– extra binnen schilderwerk
– keuze voor ander isolatiemateriaal (Isovlas ipv Doschawol)

De kosten lijken vooralsnog binnen de marges te blijven om de exploitatie van het Hof gezond te doen blijven. Dat neemt niet weg dat in het komende jaar opnieuw energiek zal worden geprobeerd subsidies te verkrijgen.

Reacties

Hof Meermansburg gaat samenwerken met Geelvinck Muziek Musea

Op 20 Augustus 2018 heeft het College van Regenten besloten om  een samenwerking aan te gaan met De Geelvinck Muziek Musea. Deze instelling – onder meer ook bekend van de “redding” van het pianola-museum in Amsterdam vorig jaar – beheert een groot aantal klassieke instrumenten: piano’s, vleugels, fortepiano’s en dergelijke. De samenwerking bestaat er uit dat het Hof een instrument in bruikleen neemt en dat er gaat worden samengewerkt bij het organiseren van concerten. Volgens plan is op 23 november een klassieke Belehradek vleugel (bouwjaar 1880) op het Hof afgeleverd. Enkele foto’s van deze precaire operatie gaan hierbij.

De Firma Riksen uit Amsterdam is specialist in het verhuizen van piano’s. Het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam is vaste klant. Ook Geelvinck-musea werkt vaak met hen samen.

De vleugel die het Hof in bruikleen krijgt van Geelvinck wordt uit Bodegraven opgehaald en aan de Oude Vest uitgeladen en in het poortgebouw gedemonteerd.

 

Hij staat!!

Nadere mededelingen over toekomstige concerten zullen binnenkort volgen.

Reacties